Ayagaures

En lantgård gömd bland berg

I ett bergsområde på södra Gran Canaria ligger lantgården Ayagaures. Invånarna bor i traditionella hus som är byggda med stenar från dalen i ett landskap som är torrt men där man kan se utspridda inhemska växter. Den varierade traditionella verksamheten som binder ihop den här lilla orten, till exempel boskapsuppfödning och stenhuggning, är ett tydligt exempel på terrängen där de små husen i byn består av sten från områdets stenbrott och flyter ihop med landskapet.

En av Gran Canarias viktigaste dammar

Namnets ursprung betyder ”mellan två berg”. Ayagaures utmärks av en vacker damm, som är en av de viktigaste uppdämningarna på Gran Canaria, och av sin strama natur. Här växer palmer, drakblodsträd och tallar bland enkla hus som ligger utspridda i landskapet. Även om man kan åka hit med bil är det bäst att ta en ljuvlig promenad från San Bartalomé de Tirajana. Man hittar alla nödvändiga detaljer på ortens turistkontor.

Archeological sites
Restoration
Touristic info
Localidad
San Bartolome de Tirajana

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
2
10
262
10045