Agüimes historiska stadsdel

Gamla rester från erövringen av Kanarieöarna

Orten Agüimes ligger sydost om Gran Canarias huvudstad och blev en av de första befolkade stadskärnorna sedan spanjorernas ankomst 1491 och var först tänkt att vara ett biskopssäte på order av kungaparet Ferdinand och Isabela. Nu lever orten på landsbygdsturismen och den ökade handelstrafiken i hamnen Arinaga

Besök allt från ursprungsbefolkningens byar till kyrkan San Sebastian

Precis som på de flesta av Kanarieöarna emigrerade många människor från Agüimes till Amerika för flera århundraden sedan. De svåra tiderna lyckades man sedan övervinna tack vare att man kunde ta till vara på sina vattenresurser. Sedan 1500-talet har man odlat sockerrör, tomater och gurkor. En av de kulturmärkta byggnaderna är den framstående kyrkan San Sebastián. Man bör även besöka de viktiga etnografiska områdena, bland annat ursprungsbefolkningens äldsta byar Temisas och Guayadeque.

Historical heritage
Historisk byggnad
Typ
Gamla stadskärnan
Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Agüimes

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
2
9
262
10045