Agaete historiska stadsdel

En av de vackraste stadsdelarna på nordvästra Gran Canaria

Från bergstopparna som kröns av Gran Canarias främsta barrskog till Atlantens vatten passerar vi en bördig och vacker dal och en intressant historisk stadsdel i byn Agaete. Byn är belägen i den nordvästra delen av ön och har bevarat ett traditionellt yttre och det historiska stadsområdet med vita hus som är belägna på ravinernas sluttningar erbjuder både harmoni och skönhet. De stora husen med innergårdar från 1800-talet och kyrkan Iglesia de la Concepción är de främsta sevärdheterna. Och en promenad i parken Huerto de las Flores gör besöket fulländat.

Färsk fisk och arkeologiska fyndområden

Innan du lämnar byn är ett besök på en av de mest intressanta arkeologiska fyndområdena på Gran Canaria ett måste: begravningsplatsen Maipés. Missa inte heller ett besök i den charmiga fiskebyn Puerto de las Nieves innan du åker härifrån. De vita och blå husen precis nere vid stenstranden utgör en överraskande vacker bild. Det här är antagligen den mest populära platsen på ön för att avnjuta färsk fisk precis intill havet.

Historical heritage
Arv
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Agaete

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
2
10
262
10045