Las Playitas

En vacker fiskeby
Las Playitas har bevarat den utmärkande karaktären för Fuerteventuras fiskebyar. På den sydöstra delen av ön, nära den livligare byn Gran Tarajal, kan man i Las Playitas njuta av lugnet i en liten fiskeby. De små vita husen med blå dekor snitslar ut en förtjusande strandpromenad som kantas av havets vågor. Och på restaurangerna kan man avnjuta läcker färsk fisk som fiskarna för med sig in varje dag.
Vulkanisk strand, vattensporter och landskap
Byn delas in i två delar som är mycket olika. I den ena delen hittar man fiskarna och i den andra hittar man en lång strand med vulkanisk sand där man kan utöva vattensporter som windsurfing. Sex kilometer från Las Playitas ligger fyren La Entallada. Den har en underbart vacker vy över havet och över bergsområdet Cuchillos de Vigán och har förklarats som naturminne.
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Tuineje

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
4
9
262
10045