Betancurias historiska stadsdel

På promenad genom Kanarieöarnas historiska huvudstad
Centralt beläget på västra Fuerteventura ligger Betancuria, som är en av de viktigaste koloniala utposterna i Kanarieöarnas historia. Den grundades 1404 av adelsmannen Jean de Bethencourt från Normandie, som valde att bygga staden i en dal i inlandet för att bilda ett så starkt försvar som möjligt mot pirater. Platsen hade sin höjdpunkt under 1700-talet tack vare den utmärkta spannmålsskörden från den torra åkermarken. I dag bygger den lokala ekonomin på turismen.
Historisk omgivning i en kolonial religiös by på Fuerteventura
Om man tar en promenad genom Betancuria kan man bilda sig en uppfattning om hur livet på ön såg ut förr i tiden. Den här kolonialbyn utsågs till en historisk omgivning 1979 och har flera religiösa byggnader. Särskilt utmärkande är kyrkorna Santa María och Concepción, kapellen Santa Inés och Nuestra Señora de la Peña samt det gamla franciskanklostret San Buenaventura. Man bör även besöka museet Museo de Arte Sacro och Fuerteventuras arkeologi- och etnografimuseum.
Historical heritage
Historisk byggnad
Typ
Gamla stadskärnan
Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Betancuria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
4
10
262
10045