Pozo de las Calcosas

Traditionell arkitektur på El Hierro

På norra El Hierro ligger en av öns mest pittoreska och säregna lantgårdar. Särdragen härstammar från husens byggstil. Husen kallas för ”casas pajeras” och har väggar av kala vulkanstenar och tak med buntar av råghalm som kallas ”colmo”. Pozo de las Calcosas etnografiska betydelse går inte att ta miste på. Här ligger ett museum under bar himmel som är byggt enligt El Hierros traditionella arkitektur.

En lantgård för en sommarsemester vid havet

El Pozo de las Calcosas har ytterligare ett utmärkande drag. Gården är en semesterort för grannarna i den närliggande byn El Mocanal. Den ligger nära El Hierros vildvuxna nordkust och hit tar man sig via en slingrande led. Under de senaste åren har man arbetat med att bevara halmhusens karaktär och därför är en promenad på de smala små gatorna som att upptäcka en del av El Hierros verkliga karaktär.

Localidad
Valverde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
7
9
262
10045