El Mocanal

En traditionell lantgård med mycket charm

Den mysiga byn El Mocanal är omgiven av betesområden och odlingar och ligger på den norra delen av El Hierro. Denna traditionella lantgård ligger mycket nära Pozo de las Calcosas, som är ett område med spektakulära naturliga bassänger som är perfekta för att skölja av sig med ett dopp i det kristallklara vattnet. Även mattorna som tillverkas för hand för ”día del Corpus” är mycket kända, och día del Corpus är en dag och firande som lockar ett stort antal besökare varje år. En vacker plats som förför de som är ute efter lugn och att få njuta av en unik skönhet som gömmer sig bakom denna charmiga lantgård och landskapet som omger den.

Platser där tidens tand låter sig kännas av

El Mocanal har blivit till en genomfartsplats för de som kommer eller lämnar Valle de El Golfo genom tunneln Los Roquillos. Jordbrukskaraktären som är bevarad bidrar med en mycket speciell charm och platser som har bevarat den traditionella arkitekturen intakt och små och trånga gator och torg som inte låter tidens gång gå obemärkt förbi. Det rekommenderas att ta vara på tillfället och besöka den historiska kyrkan San Pedro från 1400-talet. Denna vackra by på ön El Hierro har bevarat sina traditioner intakta och har fortfarande den där speciella originaliteten som alltid har utmärkt den.

Historical heritage
Arv
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Valverde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
7
9
262
10045