(CACT) Castillo de San José

Besök Lanzarotes museum för modern konst

Från militärt fort i ruiner till internationellt museum för modern konst, tack vare det fantastiska arbetet av artisten César Manrique. Castillo de San José är ett formidabelt fort där avantgarde och gastronomi kan avnjutas samtidigt som man ser ut över Lanzarotes omisskännliga hav. På stenväggarna från 1700-talet hänger verk av bland andra Tàpies, Miró, Alechinsky och Millares. Beläget på öns östra sida så är detta artistiska center, där man tar sig in via en upphöjd bro, är museum, restaurang och utan tvivel en unik och emblematisk plats i staden.

En restaurang med smak av Manrique i Arrecife

Så snart som man går igenom den enorma ingången så har allt sin tydliga stämpel av Manrique: den kupolformade salen med regelbundna utställningar, de utsökta trädgårdarna med lava och palmer, samt den vita, rörformade trappan vid slottets nedre del som tillhör restaurangen. Denna eleganta och mycket moderna inrättning har ett kreativt kanariskt kök och nygjorda tapas i en kurvformad och inglasad sal där stenarna, träet och hängplantorna ger plats åt utsikten över den inbjudande och vackra hamnen i Arrecife.

Catering
Parking
Wifi
Is accessible
Localidad
Arrecife
Para consultar toda la información disponible y actualizada sobre horarios, reservas, localización y contacto accede a la web oficial.

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Fotografera inte med blixt. Detta kan skada verk med artistiskt och kulturellt värde.
  • Använd papperskorgar och, om möjligt, sortera soporna. Konsumera inte mat och dryck inne i utställningslokalerna.
  • Se till att vara försiktig med ryggsäcken eller väskan så du inte slår till något föremål när du rör dig.
  • Försök vara tyst eller viska för att inte störa de andra besökarna.
3
11
262
10045