Maipés de Agaete

Arkeologisk friluftspark på Gran Canaria

Nära 700 gravar i stora högar, konstruerade av vulkaniska stenar, gör Maipés de Agaete till en otrolig Arkeologisk friluftspark som har mycket att berätta om ursprungsbefolkningens värld. Belägen på Gran Canarias nordöstra del, bakom pinjeskogen Tamadaba, på en enorm lavabädd, vilket är ett kargt och märkligt vackert landskap, med gravar som är över 1 300 år gamla. En spektakulär plats, som blivit kulturmärkt, där markens gråa färg och vegetationens gröna nyanser skapar en suggestiv kromatisk effekt.

Besöka Maipés-gravarna

Hemligheterna hos Maipés-nekropolen avslöjas under en bekväm rundtur, anpassad för personer med nedsatt rörelseförmåga, som är lite drygt en kilometer lång. Inledningsvis så förklarar kulturcentret de olika typerna av gravar och man fördjupar sig i hur öns forna invånare levde. Vägen går sedan via landgångar av stål till de hundratals gravhögarna, upp till åtta meter i diameter och tre meter höga, som ligger diskret spridda i området. En guidad tur till en värld innan spanjorernas ankomst, i en miljö som verkar vara tagen ur en film.

Parking
Localidad
Agaete
Para consultar toda la información disponible y actualizada sobre horarios, reservas, localización y contacto accede a la web oficial.

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Fotografera inte med blixt. Detta kan skada verk med artistiskt och kulturellt värde.
- Använd papperskorgar och, om möjligt, sortera soporna. Konsumera inte mat och dryck inne i utställningslokalerna.
- Se till att vara försiktig med ryggsäcken eller väskan så du inte slår till något föremål när du rör dig.
- Försök vara tyst eller viska för att inte störa de andra besökarna.
2
11
262
10045