MTB-led på La Palma

Cykelled längs med vulkanerna

Inte så många kilometer, men väl avvägda sådana på denna tur som går över skogiga stigar. Denna cykelled längsmed vulkanerna är en del av fritidsområdet Refugio del Pilar, i La Palmas mitt. Här börjar en slinga på mark som består av den vulkaniska sand som omger Cumbre Vieja på båda sidor. Det är mer än troligt att man under rundturen kan få se det molntäcke som ligger över sluttningarna, ett riktigt skådespel från naturparken som delar den södra delen av ön.

35 kilometer runt Cumbre Vieja

Leden börjar längs med Cumbre Viejas västra sluttningar. Dessa har en mjukare lutning som släpper in värmen och som på ena sidan omges av havet och på den andra av de storslagna vulkankäglorna. Detta är ett perfekt tillfälle för fotografering innan man vänder om, denna gång på sluttningarnas östra sida där lutningen är brantare och 14 kilometers nedstigning väntar. En kort led på 35 kilometer, utan tvekan gjord för att kunna njutas året om från en mountainbike.

Distance
117 km
Höjd
617 m
Slope
1870 m
Restaurant
Localidad
Cumbre Vieja

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
- Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
- Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
- Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
5
257
13
262
10045