MTB-led på sydvästra Gran Canaria

På cykel på Inaguas höjder

Terräng med branta stigar som varieras med etapper på asfalt och grus – detta är den bästa beskrivningen av denna uppåtgående tur som tar dig från Inaguas vackra höjder hela vägen till västra Gran Canaria. I detta naturreservat finns en av de största barrskogar som finns bevarade på ön. Därför finns det sträckor där man måste bära cykeln, något som man bör ha i åtanke när man bestämmer sig för att ta sig an denna cykelled på 70 kilometer och en höjdskillnad på 1 770 meter.

Ankomst till ledens slutpunkt i Meloneras

När man har lämnat Inaguas skyddade område och tallskogar bakom sig kommer man efter en lång nedstigning till de dammar som ligger utspridda i de imponerande dalarna i Gran Canarias inre, som till exempel Presa de Chira eller Presa de Soria. Härifrån växlar vägen mellan asfalt och terräng genom de efterföljande djupa ravinerna tills man når Arguineguíns kust i Mogán. På den sista etappen kan man njuta av landskapet när man cyklar längs med landsvägen, tills man kommer fram till stranden i Meloneras, ledens slutpunkt.

Distance
70 km
Höjd
1222 m
Slope
1770 m
Localidad
Reserva Natural Inagua

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
  • Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
  • Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
  • Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
2
257
13
262
10045