MTB-led på sydöstra Gran Canaria

50 kilometer på betydelsefulla marker och sluttningar

Från turistområden som Meloneras till områden som Agüimes med häpnadsväckande raviner. Denna 50 kilometer långa cykelled på sydöstra Gran Canaria utlovar kontraster, vackra kuster och inre landskap. Efter att ha lämnat kusten tar man sig nedför stigar som för en till Arteara och fortsätter sedan uppför betydande sluttningar fram till den charmiga byn Fataga. Där är det perfekt att göra ett stopp och fylla på med vätska. Vägen fortsätter med en krävande etapp som löper genom den främre delen av dalen Fataga och passerar nära Rosianas vulkanslätt.

Rulla till Agüimes på leder av asfalt och sand

Efter Rosianas vulkanslätter som leder till Santa Lucía de Tirajana, där man kan stanna för att hämta krafter, väntar en nedfart på asfalt. Efteråt leder en avstickare till dammen Presa de La Sorrueda, ett av Spaniens viktigaste naturreservat och fullt med vackra palmlundar. Man lämnar sedan denna damm för att cykla vidare till den arkeologiska fyndplatsen Fortaleza de Ansite. På etappen som går från Barranquillo till Sardina cyklar man på asfalt istället för sand. Det enda som är kvar är en sista ansträngning uppför sluttningarna till Aqüimes.

Distance
87 km
Höjd
408 m
Slope
1600 m
Restaurant
Localidad
Meloneras

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
  • Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
  • Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
  • Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
2
257
13
262
10045