MTB-led på sydvästra Fuerteventura

På cykel från Los Molinos hamn till Ajuy
Ett riktigt äventyr, det är vad denna cykeltur på sydvästra Fuerteventura erbjuder: En färd genom ensliga områden som börjar i Los Molinos hamn och fortsätter mellan stensatta inhägnader för de getter −som alltid är närvarande i Fuerteventuras landskap−, berg och raviner. Man måste vara i god form, då terrängen inte alltid är framkomlig med cykel och det ibland kan vara nödvändigt att bära cykeln för att komma vidare. Ajuy, i Pájara, är ett bra ställe att samla krafter på innan man tar sig an den vackra stranden La Solapa.
Branta etapper sätter uthålligheten på prov
En stig genom inlandet mynnar ut till landsvägen som leder till surfingorten La Pared. Från denna punkt fortsätter man på sandstigar över halvön Jandía. Detta är ett riktigt skicklighets- och uthållighetsprov som inte på något sätt är enkelt. Man kommer till långa och branta sträckor där man behöver bära cykeln på axeln tills man kan sätta fötterna på den gyllene sanden på Cofete, om tidvattnet tillåter det. Cofete är en vacker naturstrand som gör mödan värd och där följebilen väntar.
Distance
35 km
Höjd
1565 m
Slope
910 m
Is circular
Localidad
Puerto de Los Molinos

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
- Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
- Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
- Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
4
257
13
262
10045