MTB-led på El Hierro

Slinga från Valverde

Etapper av stigar och asfaltsvägar avlöser varandra på denna slinga som utgår från Valverde, El Hierros huvudstad på öns nordöstra sida. Leden sträcker sig hela vägen till den västra sidan, en färd som liknar den som utförs vid firandet av öns mest populära festival ”Bajada de la Virgen de los Reyes” – Kungarnas jungfrus färd – och som hålls vart fjärde år. Slingan löper över Julans branta och vackra sluttningar som bryts av raviner – ett landskap som sluttar ned mot Golfo-dalen och ned till havet.

Sluka kilometer på La Dehesa

Vägen fortsätter tills den når La Dehesa, en unik plats där man kan göra en krävande avstickare för att se dalen Frontera från Bascos utsiktsplats. Dalen domineras av förvridna enar, ”las sabinas”, som vinden deformerat och som har blivit en symbol för ön. På vägen tillbaka till Valverde syns Orchillas fyr på avstånd. På sin tid markerade den nollmeridianen och är en storartad avslutning på 78 kilometers cykling.

Distance
79 km
Höjd
756 m
Slope
610 m
Localidad
Valverde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
- Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
- Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
- Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
7
257
13
262
10045