SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Riktiga vandringsleder

som ser påhittade ut

Att promenera genom Kanarieöarnas natur ger en magisk känsla som inte går att beskriva. Vid varje steg kan du hitta till synes helt outforskade skrymslen, njuta av den totala tystnaden, koppla av och känna energin som omger dig.

Kanarieöarnas bergsområden är en häpnadsväckande geologisk skatt. När man tar sig fram på lederna går man genom djungelliknande områden, slingrande finkorniga sanddynor och branta vulkanklippor. I det här området, som är ett skyddat område med en överraskande stor biologisk mångfald, kan du se färger som du inte längre trodde fanns och känna dig som en av öns första invånare.

Upptäck ett oändligt antal färdvägar som har utarbetats av experter, ett par utmarkerade, utmärkta och populära vandringsleder som har allt som behövs för alla sorters vandringsintresserade.

Skyddade leder

Många av Kanarieöarnas leder går genom nationalparker och områden som som av Unesco har utsetts till världsnaturarv. Detta är en unik möjlighet att utforska och ta del av världens vackraste arv med egna ögon.

Den tusenåriga laurisilvan

Laurisilvan är kanske en av historiens mest värdefulla naturreliker. Dess ursprung sträcker sig miljontals år tillbaka, och Kanarieöarnas skogar är en av få platser i världen där den finns.

Tät mångfald

Precis som på ett fåtal platser i världen gör dessa öars geografiska särdrag att du kan vandra genom terräng och landskap med stora kontraster, exempelvis hedar, skogar och vulkaner.

Utsiktsplatser

Öarnas säregna bergsområden omfattar ett par vandringsleder med många höjdskillnader på väldigt korta avstånd. Det gör att du kan stanna upp och njuta av olika utsikter medan du hämtar andan.

oändlighet
Geografisk
Vandringsleder
ett stenkast bort

Bestigning av Teide

Ön Teneriffa

Nationalparken Teide ligger mitt på ön Teneriffa och kan nås via olika vandringsleder, bland annat den som går till vulkanens topp. En utflykt till Kanarieöarnas bergstopp är ett måste för dem som älskar trekking.

Teneriffa

Ruta de la Plata 

Ön Gran Canaria

Rutten Ruta de la Plata går förbi en led som invånarna på Gran Canaria förr i tiden använde för boskapsuppfödning. Leden går genom biologiskt viktiga platser mellan barrskogar och kullar klädda i ginst, jättesnokört och verodeväxter.

Gran Canaria

Los Gracioseros

Ön Lanzarote

Den här rutten passerar den gamla färdvägen som invånarna i La Graciosa använde för att ta sig till och från ön Lanzarote. Det är en led på 4,5 kilometer som går genom Famaras klippor och förbi Río-sundet, och här kan du se områdets växt- och djurliv.

Lanzarote

Den Lilla Ön Lobos

Ön Fuerteventura

Vandringsleden på Lobos, som man bara kommer till med båt från hamnen Corralejo, är ett av Kanarieöarnas bäst bevarade områden. Rutten som går längs den lilla ön är en cirkulär sträcka som går från bryggan till fyren Martiño.

Fuerteventura

Caldera de Taburiente

Ön La Palma

Nationalparken Caldera de Taburiente erbjuder flertalet vandringsmöjligheter för alla trekkingfantaster, till exempel Angustias-ravinen, trädet Pino de la Virgen, höjdpunkten Cumbrecita och bergstoppen Bejenado. Det är utan tvekan en rutt som är värd besväret!

La Palma

Bajada De Jinama

Ön El Hierro

Leden längs leden Camino de Jinama kännetecknas av de stora höjdskillnaderna. Leden går genom historiens främsta resväg till vulkankäglan El Golfo och är framstående tack vare sitt geologiska värde och sin botaniska betydelse.

El Hierro

Contadero – Cedro

Ön La Gomera

Den här leden passerar genom La Gomeras hjärta och är känt för sin färdväg genom många olika typer av Garajonays inhemska träd, bland annat mahognyträd, lagerträd och lindar. Slutligen når sträckan dessutom ett kapell med en säregen historia som du bör ta del av.

La Gomera
/
Vandringsleder på
alla
nivåer

Basnivå

De här lederna passar utmärkt för att ta sig till särskilda naturplatser och se dem från en annan vinkel. Avståndet och vandringsleden bjuder in till en behaglig promenad så att du kan njuta av områdets landskap.

Medelnivå

Du kan ta dig fram utan större besvär på de här långa lederna och se ett ytterst kontrastfyllt landskap. På en enda vandring kan du få en uppfattning om öns mångfald.

HÖG NIVÅ

Fördelen med de längsta och svåraste lederna är att de passerar olika typer av landskap och bergsområden. Där kan du på en enda vandring se mycket annorlunda utsikter.