Klättring i Risco de Guaria

De längsta lederna för sportklättring vid berget Tejina

Ett av Teneriffas mest spektakulära klättringsområden ligger i Risco de Guaria, i parken Monumento Natural de la Montaña de Tejina som är ett skyddat landskap i Guía de Isora på öns sydvästra sida. På dessa gamla vulkanväggar finns öns längsta leder, runt 90 stycken, för sportklättring. Bergväggarnas utformning gör det dock möjligt att även kombinera med traditionell klättring med olika replängder. Därför anser många att detta är den bästa platsen för klättring på Teneriffa.

Klättra i ett skyddat landskap, med årskort

Risco de Guaria ger skydd åt några hotade djurarter, som till exempel berberfalken, en nära släkting till pilgrimsfalken. Därför avgränsas vissa zoner under häckningsperioden. Då det är ett skyddat landskap finns det specifika regler som styr klättringen och klättring får enbart utövas av den som har fått tillstånd genom ett årskort utfärdat för Teneriffas miljöskyddsområde. Den säsong som rekommenderas bäst är mellan mars och november, eftersom sommarmånaderna kan bli ganska varma.

Localidad
Guaria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
  • Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
  • Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
  • Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
1
257
13
262
10045