Klättring i Anaga

Teneriffas längsta traditionella klätterleder

Teneriffas längsta traditionella väggar ligger på öns nordöstra sida, mellan branta berg och djupa raviner i Anagas landsbygdspark. Denna fantastiska natur med överväldigande, vackra landskap hyser regnskogar och ett flertal klippor. Dessa binder samman ett hundratal leder, samtliga försedda med klätterutrustning av bra kvalitet och med en maxhöjd på 250 meter. Några rutter passar medelvana klättrare, medan andra sätter de mest erfarna klättrarna på prov.

Klättra uppför Roque Negro

Roque Negro är en av Anagas mest kända platser för klättring. Den ligger i parken med samma namn och erbjuder välutrustade bergssidor med sten av bra kvalitet. Området kallas "den mörka sidan" då den får snö och är skogbeklädd, och det är perfekt att klättra i på senvåren. En annan populär bergstopp, som även är ett drömresmål för expertklättrare, är Roque de Las Ánimas. Där finns leder av relativt hög svårighetsgrad, som de som länkas samman med Roque de en Medio.

Localidad
Anaga

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
- Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
- Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
- Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
1
257
13
262
10045