Klättring i Barranco del Agua

Välutrustade leder i Puntallana

Barranco del Agua på nordvästra La Palma är ett landskap som utan tvekan är mödan värt att ta sig till. Detta naturskyddsområde har de största bestånden av kandelabereuphoria som finns på ön och är ett perfekt mål för sportklättrare. Det underbara området ligger i regionen Puntallana. Räkna med 140 välutrustade leder, uppförda av de lokala klättrarna, på vertikala väggar som når upp till 40 meters höjd.

Basaltklippor på väggen La Ferrata

Detta område känns lätt igen tack vare den tunnel utrustad med konstgjorda grepp som går under landsvägen. Här går det att klättra året om, även om det är lite fuktigt vintertid. Klättringen uppför några av lederna måste utföras med hjälp av vajrar och metallstegar som monterats i förväg. Detta då basaltklipporna har en något hård yta som gör vissa bitar (särskilt på väggen La Ferrata) nästan omöjliga att bestiga på de lägre delarna. Därför rekommenderas det att alltid ha på sig hjälmen, även när man går till fots.

Localidad
Puntallana

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
  • Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
  • Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
  • Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
5
257
13
262
10045