Klättring i Fataga

Den mest populära platsen för sportklättring på Gran Canaria

Ett av Kanarieöarnas populäraste områden för sportklättring ligger vid den vackra och pittoreska byn Fatagas ravin som ligger på Gran Canarias sydsluttning. I detta oerhört vackra naturlandskap, som främst upptas av Valle de Las Mil Palmeras, kontrasterar den gröna vegetationen mot den röda basalt som pryder bergväggar med mycket karaktär. Området har leder med många olika svårighetsgrader, vilket har gjort det till ett favoritställe för klätterentusiaster av olika slag.

Klättra i ravinen under de minst varma månaderna

Trots att det inte finns jättemånga leder (runt 75 stycken), har de välutrustade lederna och möjligheten att kunna klättra nästan hela året om gjort att Barranco de Fataga blivit ett av de mest välbesökta områdena för de som klättrar på öarna. Det rekommenderas att klättra under de minst varma månaderna, men eftermiddagens skugga under våren kan också underlätta klättringen uppför de släta basaltväggarna som sträcker sig upp till 30 meters höjd.

Localidad
Fataga

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
- Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
- Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
- Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
2
257
13
262
10045