Kitesurf på stranden El Médano

Ett läge för kitesurf med de bästa vindförhållandena

Läget för kitesurf på stranden El Médano ligger på södra Teneriffa i närheten av flygplatsen och har vindförhållanden som är perfekta för att utöva den här sporten. Stranden har även ett område som har anpassats för att rigga utrustningen och här finns olika områden som passar för olika erfarenhetsnivåer. Man kan kitesurfa här under hela året men det är under sommaren som det här läget förvandlas till en av kitesurfarnas favoritplatser på Teneriffa, särskilt om vinden blåser i riktningen N-NO.

Kitesurfskolor i ett av Teneriffas turistområden

Den sandiga havsbottnen gör det enklare för nybörjare att ta sig ner i vattnet i El Médano och livräddningstjänsten gör kitesurfingen vid det här läget, som man kan utöva oberoende av hur högt eller lågt vattnet är, ännu säkrare. Bredvid stranden finns ett brett utbud av boende, cafeterior och affärer men även kitesurfskolor och platser där man kan hyra särskild utrustning.

Parking
Restaurant
Localidad
El Médano

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
1
259
13
262
10045