Kitesurf på stranden Famara

Kitesurf för alla nivåer på Lanzarote

I närheten av Teguise på nordvästra Lanzarote ligger stranden Famara – Lanzarotes bästa läge för kitesurf. Den här stranden rekommenderas för alla och har fantastiska vindförhållanden och vågor som bryter över hela stranden. Det här lättillgängliga läget ligger under Famaras klippor. I närheten ligger Caleta de Famara som är en fiskeby som har allt en kitesurfare behöver: surfcamp, kitesurfreparationer och försäljning av utrustning samt skolor.

Ett läge för kitesurf som är perfekt för vågridning

Stranden Famara är ett perfekt läge för vågridning eftersom den har flera toppar som är kraftiga i de djupaste områdena. Vågen är av typen beachbreak och de bästa vindförhållandena är NO-N i riktningen side-onshore. Man kan kitesurfa här när som helst på året men det är mellan maj och september som vindarna är som mest konstanta och gynnsamma. Det är bäst att kitesurfa här vid lågvatten eller medelhögt vatten.

Localidad
Famara

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
3
259
13
262
10045