Kitesurf i Jameos del Agua

Vågor på upp till tre meter på Lanzarote

På norra Lanzarote ligger kitesurfläget Jameos del Agua – mitt i ett storslaget vulkanlandskap. Det här läget rekommenderas bara för de mest erfarna kitesurfarna och även om man kan utöva sporten året runt är det på våren och sommaren som förhållandena är perfekta för att kitesurfa. Vindarna vid det här läget blåser i nordostlig riktning, vilket skapar en snabb och lång vänstervåg som är ihålig vid vissa punkter och som kan bli upp till tre meter hög.

Ett läge för kitesurf som är perfekt för erfarna kitesurfare

Man bör ha i åtanke att det är ganska svårt att ta sig ner i och upp ur vattnet vid det här läget, särskilt vid högvatten. Därför rekommenderas det här läget bara för erfarna kitesurfare. Eftersom det ligger nedanför turistcentret Jameos del Agua kan man parkera bilen på parkeringen om vägen till stranden är stängd.

Localidad
Haría

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
3
259
13
262
10045