Kitesurf på stranden Jinámar

Ett perfekt läge för alla kitesurfare

Läget för kitesurf på stranden Jinámar ligger i Las Palmas på nordöstra Gran Canaria. Det är perfekt för vågridning tack vare den jämna vinden och att det har en av öns bästa brytande vågor. Även om det är ett läge som passar alla slags kitesurfare är det, på grund av vågornas storlek, bra att ha viss erfarenhet om man vill ta sig bortom den brytande vågen. Dagar med kraftiga strömmar måste man vara försiktig så att man inte dras in mot den klippiga strandkanten.

En mycket kraftig tunnelvåg på Gran Canaria

Även om stranden Jinámar är ett mycket jämnt läge där man kan utöva kitesurf under hela året är det under sommaren som vind- och vågförhållandena är som bäst för att utöva kitesurf, särskilt vid lågvatten. Havsbottnen på den här stranden är av sand med några stenar och vågen bryter kraftfullt i båda riktningar och är mycket ihålig på vissa ställen. I närheten finns ett köpcentrum där man hittar allt man kan tänkas behöva.

Localidad
Jinama

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
2
259
13
262
10045