Kitesurf på Playa de Vargas

Ett läge med camping bredvid Gran Canarias flygplats

Läget för kitesurf på Playa de Vargas på östra Gran Canaria lämpar sig för alla nivåer och har mycket regelbundna vindar och vågor. Det ligger nära Ingenio och flygplatsen och är ett skyddat område. I anslutning till stranden finns en camping som är full av vattensportfantaster i princip året runt. Vågen bryter åt både höger och vänster, i olika toppar och ibland även med tunnlar.

Kitesurf på ett läge med konstanta vindar

Mellan april och september är vindarna som mest konstanta på Playa de Vargas, vilket gör det till ett perfekt läge för att kitesurfa. Havsbottnen är av sand och sten och vågorna är som bäst vid lågvatten när de bryter lite längre ut. De bästa vindarna vid det här läget är N-NO-SV. Även om det är ett bra läge för nybörjare behövs viss erfarenhet för att ta sig ner i vattnet när strömmarna är starka.

Localidad
Playa de Vargas

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
2
259
13
262
10045