Kitesurf på stranden El Burro

En kort våg som är perfekt för att öva kitesurfhopp

Kitesurfingläget på stranden El Burro ligger i Corralejo på nordöstra Fuerteventura. Det är ett perfekt läge under sommaren eftersom passadvindarna från N-NO är vanliga och mer regelbundna under den här tiden på året. Man behöver ha viss erfarenhet, men i området nära stranden är förhållandena lämpliga för den som vill lära sig. Vågorna bryter vanligtvis åt vänster och är korta, vilket är perfekt för kitesurfare som gillar att hoppa. Här råder en vänskaplig och avslappnad miljö.

Ett lättillgängligt läge på Fuerteventura

Det är bäst att kitesurfa på stranden El Burro vid lågvatten eller medelhögt vatten, och man måste vara försiktig så att inte utrustningen skadas eller går förlorad mot vulkanrevet. Det är relativt lätt att ta sig till läget eftersom man kan parkera nära stranden, men det finns inga bekvämligheter i närheten. Det är lätt att ta sig ner i vattnet om man tar sig ner från stranden och sedan till läget.

Localidad
Corralejo

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
4
259
13
262
10045