Loro Parque Animal Embassy

Världens bästa moderna zoo

Loro Parque Animal Embassy, beläget i Puerto de la Cruz på norra Teneriffa, är en unik plats där man kan se mer än 400 djurarter på nära håll och lära sig mer om deras egenskaper och beteende. Med mer än ett halvt sekel bakom sig har detta moderna zoo (eller djurambassad) blivit ett riktmärke för bevarande och vetenskapliga studier av djur, och då särskilt hur den globala miljökrisen påverkar dem. Djurparken har dessutom blivit den första i världen med ett negativt koldioxidavtryck. Den är ett riktmärke på världsnivå, och en fristad för djur där man kan begrunda apor, stora kattdjur och fåglar i deras naturliga livsmiljö, låta sig hänföras över hur intelligenta och duktiga delfiner, späckhuggare och sjölejon är, promenera bland fiskar, hajar och en mängd olika växtarter och njuta av nöjen, restauranger och barnområden för de små.

Den största samlingen av papegojor i världen och ett stort pingvinarium

Förutom initiativ för bevarande och återintroduktion av djur, didaktiskt fokus och vård av miljön, är Loro Parque internationellt erkänd för sin imponerande samling av exotiska fåglar, inklusive mer än 300 papegojarter. Genom sin stiftelse ansvarar Loro Parque bland mycket annat för att skydda och bevara utrotningshotade arter, och har hittills räddat mer än 10 av dessa. I parken finns även världens största pingvinkoloni, med drygt 250 pingviner av olika arter. Här finns även ett akvarium där fiskar och hajar simmar bland koraller några meter under havet. Tack vare allt detta arbete fick parken utmärkelsen Animal Embassy Award 2008 i kategorin ”hållbar och ansvarsfull park”.

Catering
Parking
Shows
Localidad
Puerto de La Cruz
För att se all tillgänglig och uppdaterad information om program, bokningar, adress och kontakt, går du till den officiella webbplatsen.

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Använd installationerna på ett ansvarsfullt sätt och enligt anvisningar från centret.
- Använd papperskorgar och, om möjligt, sortera soporna. Släng inte cigarettfimpar på marken.
- Respektera och sköt om de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
Etiketter
Etiquetas
1
9
54805 14
262
262
10045