Cykelled på nordvästra Teneriffa

Trampa genom bergspass till Macizo de Teno

Med start och mål i småbåtshamnen i Acantilados de Los Gigantes på nordvästra Teneriffa, går denna bergsled mot byn Santiago del Teide innan den går vidare mot den branta landsvägen som tar dig till den underbart vackra lantgården Masca. Härifrån börjar en ny slags terräng dyka upp, som domineras av det gamla massivet Macizo de Teno. Det är ett fantastiskt landskap med vackra dalar och skarpa klippor där cyklisten måste ta sig över sluttningar med branta raviner vars väggar har över 1 000 meters höjdskillnad.

Cykla på Isla Baja

Från ett underbart landskap till ett annat, inte mindre vackert, som tar vid när man tar sig nedför Valle de El Palmar mot Buenavista. Här i området som kallas Isla Baja rullar cykeln mjukt under den 10 kilometer långa vägen som löper mellan bananplantage. Nu kvarstår stigningen till Garachico, en av Spaniens vackraste kustbyar, till Icod de Los Vinos och dess tusenåriga drakblodsträd, till Puerto de Erjos på 1 100 meters höjd. Den sista ansträngningen börjar från Santiago de Teide och Arguayo, med en alternativ slinga som hör till den sista sträckan.

Distance
107 km
Höjd
2361 m
Slope
2460 m
Restaurant
Localidad
Los Gigantes

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
  • Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
  • Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
  • Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
1
257
13
262
10045