Cykelled från norr till söder på Teneriffa

Ta cykeln runt Teide

Denna tur går från Teneriffas norra till södra kust och börjar i Puerto de La Cruz med en stigning genom Valle de La Orotava och dess vackra kanarietallskog. Leden ger en försmak av slingan runt Las Cañadas (2 360 meter) och tar dig upp till 2 000 meters höjd, en stigning på 42 kilometer med en slutbonus: Att ta sig till fots uppför Teide, Spaniens högsta berg, för att sedan mjukt ta dig ned genom Valle de Ucanca, en väg som används av cykelstall som t.ex. Sky under försäsongerna.

Rulla ned mot Chío mot Playa de Las Vistas

Cykeln rullar nedför Chíos landsväg i riktning västerut, där det vid klart väder tydligt går att urskilja öarna La Gomera och La Palma. Sedan styr du bort från huvudvägen för att trampa genom de små, förtjusande lantgårdarna Aripe och Chirche med sina stenhus vid kanten av en djup ravin. Efter att ha kommit tillbaka till den bredare landsvägen börjar du så en nedfart mot Playa de Las Vistas, den sista delen av en fantastisk tur som avslutas i turiststråket Los Cristianos.

Distance
92 km
Höjd
1100 m
Slope
2600 m
Is circular
Restaurant
Localidad
Puerto de la Cruz

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
- Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
- Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
- Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
1
257
13
262
10045