Cykelled på Lanzarote

Rulla fram vid vulkanen La Coronas fot

Om man är ute efter en tur full av kontraster är detta verkligen en sådan. Den börjar i den pittoreska kustbyn Arrieta på nordöstra Lanzarote och avslutas på den fantastiska och otämjda stranden Playa de la Caleta Famara. En 103 kilometer lång tur, gjord för att riktigt njuta, som snuddar vid den mystiska vulkanen La Corona och fortsätter till det marina området Órzola. Härifrån byter man ut kusten mot vackra, inre landskap som det karga Malpaís de La Corona i Haría, som även bjuder på turens tuffaste sluttningar.

Ankomst till ledens slutpunkt La Caleta de Famara

Haría tycks i motsats till det föregående landskapet som ett riktigt magiskt landskap med marker av vulkanisk, svart sand. Här växer de druvor som används till öarnas mest kända vin. Detta är La Geria, där man njuter från cykelsadeln medan man betraktar byarna Uga och Yaiza som visar riktningen åt nordväst, mot nationalparken Parque Nacional de Timanfaya. Här rullar man fram mellan lavabäddar och kratrar, mitt i ett storslaget landskap, för att komma till La Santas anläggningar och ta sig av den sista etappen i Caleta de Famara, med dess unika naturstrand.

Distance
103 km
Höjd
588 m
Slope
1270 m
Restaurant
Localidad
Arrieta

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
  • Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
  • Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
  • Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
3
257
13
262
10045