Cykelled på La Palma

Cykla ned till Roque de los Muchachos

Barloventos smala och lugna landsväg på norra La Palma utgör början på en 127 kilometer lång tur som korsar ön från norr till söder. På vägen kan du betrakta de vackra laurisilvaskogarna och regionen Garafías jordbruksområden, tills en tuff stigning på 15 kilometer tar dig upp till observatoriet vid Roque de los Muchachos. Detta är öns högsta punkt och ger en underbar utsikt över Caldera de Taburientes branta väggar. En belöning som är väl värd ansträngningen!

Sista etappen mot saltbassängerna i Fuencaliente

På vägen tillbaka, när du når landsväg L-P1, fortsätter du genom den nordvästra delen av öns branta terräng mot utsiktspunkten El Time i Garafía. En svindlade nedfart väntar, som går genom ravinen Barranco de Las Angustias mynning och korsar plantagen i Los Llanos de Aridane och flera andra byar där det går att äta. En mjuk stigning mot Los Canarios, södra La Palmas högsta område, leder till den sista etappen genom ett område som domineras av den imponerande vulkanen Teneguía, fyren och saltbassängerna i Fuencaliente.

Distance
127 km
Höjd
2400 m
Slope
3850 m
Restaurant
Localidad
Barlovento

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
- Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
- Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
- Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
5
257
13
262
10045