Cykelled på La Gomera

Cykling på La Gomeras kullar
Det bästa stället att börja på om man vill lära känna La Gomera är dess hamn som ligger i huvudstaden San Sebastián de La Gomera, på öns östra sida. Här börjar turen runt öns höjder, en vacker runda som först domineras av ett kargt landskap, men som snabbt förändras så fort man kommer ut ur tunneln till dalen Valle de Hermigua. Grön och ymnig låter dalen dig njuta av laurisilvan i sin fulla prakt hela vägen fram till kusten, tills du kommer till den berömda kranen vid byn Agulo.
Ta dig uppför Garajonays höjder
Efter att ha samlat krafter i Agulo tar följande etapp dig uppför höjderna i nationalparken Parque Nacional de Garajonay, öns högsta punkt, på 1 340 meters höjd. En stigning på 42 intensiva, slingrande kilometer som börjar efter att man har svängt av i riktning mot Juego de Bolas, parkens besökscenter. På vägen tillbaka till San Sebastián väntar en lång och jämn nedfart, kurvig och med slående vyer som den karakteristiska Roque Agando, en vulkan som blivit en symbol för ön.
Distance
69 km
Höjd
1360 m
Slope
2380 m
Is circular
Restaurant
Localidad
San Sebastián de la Gomera

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
- Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
- Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
- Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
6
257
13
262
10045