Cykelled på sydvästra Gran Canaria

Slinga som börjar och slutar i Mogán

Denna slinga är en riktigt klassisk cykelled som går genom sydvästra Gran Canaria och som börjar och slutar på öns vackra, gyllene kust. Den förtjusande byn Mogán är start för de första 30 kilometerna. Det är en uppvärmning på flacka vägar som slingrar sig över kusten mellan småbåtshamnar och fantastiska stränder, tills den når Maspalomas. Nu är det dags att bege sig mot öns hjärta, i riktning mot Fataga, med en stigning som kan kännas lång och tuff innan man når utsiktspunkten La Degolada de Las Yeguas.

Ta dig uppför turens högsta punkt, Ayacata

Vägen uppför sydvästra Gran Canaria har tre milstolpar: byn Fataga, San Bartolomé och Ayacata, turens högsta punkt. I detta otroliga landskap, med lantgårdar och djupa raviner, är det bäst att hämta andan och kanske testa den lokala osten, innan man påbörjar nedstigningen mot dammen Presa de Las Niñas. En slingrande väg kantad av tallar tar dig till ytterligare en fantastisk ravin – Barranco de Mogán – som du kommer till från en landsväg och som tycks dyka upp mellan klippväggarna. Nu återstår bara att ta sig nedför Mogán och vila.

Distance
99 km
Höjd
1304 m
Slope
2240 m
Is circular
Restaurant
Localidad
Puerto de Mogán

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
- Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
- Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
- Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
2
257
13
262
10045