Cykelled på nordvästra Gran Canaria

Ett av Kanarieöarnas mest krävande bergspass

Start och mål ligger i den vackra hamnen i Agaete och denna slinga genom nordvästra Gran Canaria låter dig upptäcka ett av öns mest orörda och undangömda områden. Redan från början överraskar vägen genom Andén Verde som går till Aldea de San Nicolás. Den har en omgivning som domineras av den imponerande klippan Risco de Faneque och massivet Macizo de Tamadaba, som göms bakom öns äldsta tallskog. Detta är en bra uppvärmning innan man tar sig an ett av Kanarieöarnas mest krävande bergspass.

På väg till El Aserradors dammar

Cykeln tar dig nu via landsvägen till dammarna, en slingrande och fängslande tur som för dig närmare öns hjärta, närmare bestämt El Aserradors väggar, med ramper varifrån man kan se den lilla trafik som tar sig upp på dessa smala vägar. Under denna tur, som går in i öns mitt, cyklar man förbi byarna Tejeda och Artenara, samt landskap med raviner, klippor och väderslitna vulkaner. Vägen tillbaka mot kusten går nedför mindre, lugna landsvägar, tills man kommer fram till Agaete.

Distance
116 km
Höjd
1500 m
Slope
3070 m
Is circular
Restaurant
Localidad
Puerto de Agaete

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
  • Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
  • Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
  • Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
2
257
13
262
10045