Bodyboarding i El Quemao

En av Kanarieöarnas bästa vågor för att utöva bodyboarding

Mitt emot fiskebyn La Santa på Lanzarotes nordvästra del hittar man en av de bästa vågorna inte bara på Kanarieöarna, utan i världen – El Quemao. Det är även känt som Pipeline Canario och dess fantastiska rykte gör att det finns gott om restauranger och boenden i området, men även bodyboardingskolor och bodyboardingaffärer där man kan köpa och hyra utrustning. Man tar sig lätt ner i vattnet från byns pir.

Ett bodyboarding-läge för experter mitt emot La Santa

Vågen i El Quemao bryter över ett grunt vulkanrev nära kusten vilket ger upphov till många djupa och snabba tunnlar. Trots att huvudvågen är en vänstervåg formar högervågen en perfekt och snabb tunnelvåg som bodyboardare älskar. De bästa förhållandena för att utöva bodyboarding inträffar från oktober till mars, vid högvatten och med vindar från O-SO och swell norrifrån. Det här är dock ett läge som passar bäst för experter på grund av den höga svårighetsnivån.

Parking
Restaurant
Localidad
la Santa

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
3
259
13
262
10045