Bodyboarding i Baja del Ganado

Vilda vågor på La Graciosas nordvästkust

På nordvästkusten på La Graciosa, en liten ö som ligger norr om Lanzarote, hittar man läget Baja del Ganado. Det ligger mycket nära stranden Las Conchas och har en mycket vild våg som tar dig ut mot öppet hav och som har fantastiska vyer över den lilla ön Alegranza. Man tar sig dit via en grusväg som går norrut från Caleta de Sebo, öns huvudort. Det här läget är bara till för experter då Atlantens fulla kraft slår mot kusten och läget är omringat av vulkaner. Det är dock lätt att ta sig ner i vattnet.

Ett läge för expertbodyboardare

Baja del Ganado har en våg som går över en mycket kraftfull vulkanisk havsbädd och som bryter bäst från höger. Tunneln är kort men mycket explosiv tack vare att havet slår våldsamt mot kusten, vilket gör det här till ett läge som huvudsakligen är till för experter. Läget är mycket konstant under hela året, men de bästa vågorna får man från september till maj. Idealiska förhållanden får man vid högvatten och med S-SV-SO-vindar och swell från N-NO-NV, men man måste vara försiktig eftersom det uppstår starka strömmar vid kraftig swell.

Localidad
La Graciosa

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
8
259
13
262
10045