Bodyboarding i El Pico de La Laja

En av favoritstadsstränderna bland lokalbefolkningen på Gran Canaria

Nära staden Las Palmas på Gran Canarias östkust ligger läget El Pico de La Laja. Tack vare den mycket explosiva och kraftfulla vågen är det en favoritstadsstrand bland lokala bodyboardare. Man måste vara försiktig vid stora vågor eftersom vågen bryter grunt och därför är det ett läge som främst passar experter. Det är ont om parkeringsplatser i närheten av läget men man kan promenera dit norrifrån via strandvägen som förenar stranden La Laja med staden, eller söderifrån via La Lajas utsiktsplats där det finns gott om parkeringsplatser.

Ett läge för bodyboarding nära Las Palmas på Gran Canaria

Både höger- och vänstervågen i El Pico de La Laja är väldefinierade. Högervågen är kortare och har en kortare tunnel medan vänstervågen är mycket större och formar en mycket snabb och öppen tunnel längsmed hela vågen. Den bryter över ett vulkanrev som är synligt även vid högvatten. Vågen är mycket jämn under hela året och vid alla slags vatten, men den är som bäst från oktober till maj med vågor på en till tre meter, vindar från N-NV-V-SV och swell från NO-O. Man tar sig lätt ner i vattnet genom att gå på bottnen men om vågorna är stora kan strömmarna vara kraftiga.

Localidad
La Laja

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
2
259
13
262
10045