Bodyboarding i El Confital

Europas bästa högervåg för att utöva bodyboarding

Vågen i El Confital anses vara Europas bästa högervåg och därför krävs tålamod och att man respekterar lokalbefolkningen. Läget ligger norr om stranden Las Canteras i den nordöstra delen av Gran Canaria, vilket gör det till en mycket lättillgänglig stadsstrand. El Confital ligger i ett naturlandskap som är omgivet av små vikar med gyllene sand och vulkanisk bergart. Det ligger även i direkt anslutning till staden Las Palmas via en väg som ofta trafikeras av surfare och besökare som vill njuta av solnedgången.

Ett läge med kraftfulla tunnlar i närheten av Las Canteras

Läget i El Confital är perfekt för att utöva bodyboarding på proffsnivå. Den väldiga vulkangrunden lyfter vågen långt ut och den bryter åt höger i en enorm vertikal vägg och skapar kraftfulla tunnlar. Vid högvatten och med O-NO-vindar samt swell från N-NV-V kan vågorna nå tre meter. Vågen i El Confital är som bäst mellan september och maj. Man kan ta sig ner i vattnet från flera olika punkter, men dagar med kraftiga vågor är det säkrast att följa sandgången mellan revet.

Localidad
El Confital

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
2
259
13
262
10045