Bodyboarding i El Burro

Det mest tillförlitliga läget för att fånga vågor på Fuerteventura
El Burro är det mest tillförlitliga läget under sommaren. Tack vare de särskilda vind- och vågförhållandena är det här läget perfekt för att utöva vattensporter eller för att lära sig grunderna i surfing, windsurfing, bodyboarding eller kitesurf. El Burro, med sin långa strand av sand och vulkanisk bergart, är mycket lättillgängligt och ligger på Fuerteventuras nordöstra del, bara några få kilometer från turistkärnan Corralejo. Det finns goda parkeringsmöjligheter vid vägkanten.
Ett läge för bodyboarding för nybörjare i närheten av Corralejo
Huvudvågen i El Burro är vänstervågen eftersom högervågen är ganska mycket kortare. Läget är mycket behagligt och därför är det perfekt för nybörjare, men om man vill surfa på den brytande vågen krävs en smula erfarenhet. Dagar med stora vågor måste man vara på sin vakt så att man inte hamnar över vulkanrevet. De bästa förhållandena inträffar vid lågvatten och på sommaren tack vare de regelbundna N-NO-vindarna, men man kan även fånga bra vågor på vintern vid S-SV-V-vindar.
Localidad
Corralejo

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
4
259
13
262
10045