Trail Tías

Denna rutt ligger på den östra kusten av Lanzarote och går från Tías till Uga förbi 9 olika vulkanerFrån och med Tías stiger rutten på en kontinuerlig grusväg upp till Montaña Blanca. Nedfarterna från Montaña Blanca är snabba, men springbara. Löparspåren går längs grusvägar och en del svarta grus spår som ligger tätt intill vulkanerna och nedförsbackarna.

Stigningen upp till Guardilama är svår. Detta är som en stor vulkanisk kon med gropar i. Dessa utgrävda hål har små lava stenmurar runt sig. Detta är otroligt vackert och väldigt annorlunda. Från denna topp har du fantastiska utsikter över Fuerteventura och Lanzarotes kust samtidigt mot inlands vulkanlandsapet Timanfaya och La Geria. Rutten fortsätter på enkla stigar upp till Uga med vissa nedfarter i det svarta vulkaniska lösa gruset, känd som rofe.

Detta är en mycket underhållande rutt som går upp, ner genom och förbi olika vulkaner. Vissa delar med mer tekniska stigar. Dessa har lösa stenar, men de flesta av stigarna springbara.

Distance
24 km
Negative slope
1.400 m
Positive slope
1.500 m
Localidad
Tías

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
- Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
- Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
- Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
3
257
13
262
10045