Traillöpning i Tamadaba

En krävande led med utsikt över Roque Nublo

Denna slinga börjar i området San Pedro i Agaete och löper genom den vackra naturparken Parque Natural de Tamadaba och andra områden på nordvästra Gran Canarias mellersta delar. En 39 kilometer lång, mycket krävande led som bara passar de mest erfarna löparna. Under löpturens gång kan man njuta av en storslagen utsikt över Roque Nublo, Roque Bentayga och Tejedas flodbädd, samtidigt som man omges av en av öns bäst bevarade tallskogar.

En av de mest imponerande nedförslutningarna på Gran Canaria

Leden börjar med en stigning mot Lomo del Palo, med en höjdskillnad på 1 000 meter, och fortsätter till Los Moriscos som är ledens högsta punkt med sina 1 534 meter. Härifrån fortsätter man till byn Artenara, dammarna Presa de Las Hoyas och Presa de Samsó, samt pilgrimernas väg: "Camino de los Romeros". Detta är en av Gran Canarias mest imponerande sluttningar. Trailleden är enkel ur ett logistiskt perspektiv (den slutar där den börjar), men kräver planering och en mycket god form.

Distance
38,83 km
Max height
1.599 m
Localidad
Agaete

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
  • Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
  • Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
  • Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
2
257
13
262
10045