Agaete - Artenara

Denna rutt ligger i norra delen av Gran Canaria. Från och med Agaete passerar den Tamadaba, Tirma och slutar i Artenara. Det är den första delen av den berömda Trans Gran Canaria Ultra Trail Race.

Från Gran Canarias västkust startar rutten med en mycket teknisk och komplicerad bestigning upp längs Camino de los Romeros. När du har nått toppen har du fantastisk utsikt över havet och de gröna dalarna av Agaete och Tirma. Leden fortsätter genom tallskog längs tallbarrs spår. Detta skiftar sedan till mer tekniska löparspår som passerar dalarna Tamadaba. Andra nedstigningen till Tirma är mycket teknisk med lösa stenar och barr. Vissa delar av rutten är mycket smal. Löparspåren blir mer komplicerade om de är våta.

Klättringen från Tirma är svår, nästan rak, men med en udda sicksack och trappsteg upp till Altavista där utsikten av Roque Nublo och Pico de Las Nieves är spektakulär. Rutten slutar i Artenara. Detta är en mycket utmanande rutt med två branta och komplicerade bestigningar.

Distance
31 km
Negative slope
1.800 m
Positive slope
3000 m
Localidad
Agaete - Artenara
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Agaete - Artenara
pdf
Imagen Archivo
Título Fichero
Agaete - Artenara
zip

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
- Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
- Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
- Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
2
257
13
262
10045