Vad gör man på Kanarieöarna i februari?

Kanarieöarnas milda klimat möjliggör, också under årets kallaste månader, som februari, att känna solen på en spektakulär strand, göra romantiska planer för Alla hjärtans dag eller njuta av en kanarisk festlighet, karnevalen.

Contenido

Murgas (musikalisk teater), spektakulära galor, gator fulla av utklädda människor och parader med comparsa (sång-/dangrupp) som ger liv till den kanariska festligheten som upplevs i en festlig, glad och säker stämning. De mest uppskattade eventen och huvudinslagen i dessa karnevaler är, utan tvivel, Gala de la Reina del Carnaval på Tenerife (kröning av karnevalens drottning) och Gala Drag Queen i Las Palmas de Gran Canaria, i vilka man väljer festlighetens bästa ambassadör.

Och allt detta tillsammans med Kanarieöarnas största incitament: deras fantasiska klimat och behagliga temperaturer.

 

Contenido

Kanarieöarna är en perfekt destination för de par som vill fira en annorlunda Alla hjärtans dag, en dag full av romantiska planer innehållande charmiga hotell, vulkanvikar, oändliga paradisstränder och vilda naturlandskap. För öarna erbjuder många attraktioner för denna oförglömliga dag.

 

Contenido

De vackra vita och rosa blommorna på mandelträden är en ojämförbar föreställning, perfekt att besöka denna tid på året, både till fots eller med cykel. Antingen genom turistleder, familjerundturer eller gastronomiska rundturer, kan du njuta av denna unika växtfestival medan du tar in landskapen på lavavägarna Santaiago de Teido (Tenerife), Puntagordas (la Palma) gröna sluttningar eller bergen Tejeda (Gran Canaria). På alla dessa fester i mandelträdets ära, erbjuds gott lokalt vin, bakverk av mandel och folklore.