Tala om vilken typ av person du är ... så ska jag tala om vilken som är din perfekta strand

En genomgång av de bästa stränderna på Kanarieöarna beroende på vilken typ av resenär du är.

Contenido

De långa och soliga dagarna på Kanarieöarna, som förvandlar öarna till evig vår med en genomsnittlig årstemperatur på 24 ºC, inbjuder till att dra på sig badkläderna och upptäcka några av de mer än 500 stränder som finns här. På Kanarieöarna finns det olika typer av stränder för alla smaker: orörda och ensamma vikar eller vidsträckta och livliga stränder, med sand som är mjuk och guldgul eller vulkanisk svart, med ett hav med lugnt och genomskinligt vatten för hela familjen eller med perfekta vågor för vattensporter eller fritidsaktiviteter med vännerna ... Det är bara att välja den som passar bäst och glömma allt för några idylliska dagar på stranden.

Contenido

Famara-stranden – Lanzarote

Den här orörda stranden på nordvästra Lanzarote är omgiven av imponerande klippor som är 600 meter höga. Vinden och strömmarna gör Famara till en av de mest populära stränderna för surfare, kitesurfare och vindsurfare, liksom för hängglidare och paraglidare. När du har utövat din favoritsport kan du titta på en av öns vackraste solnedgångar. Du kan också gå upp till utsiktsplatsen Bosquecillo och njuta av en magisk utsikt.

Contenido

Stränderna i Corralejo – Fuerteventura

Vid Corralejos sanddyner, på nordöstra Fuerteventura, finns några av öns bästa stränder. Det är omöjligt att välja bara en strand längs den åtta kilometer långa kusten, men om du gillar vind- och vågsporter finns det stränder som är perfekta för surfing, vindsurfing eller kitesurfing. Och när du behöver en paus mellan vågorna kan du koppla av på den vita sanden och bara njuta av solen.

Contenido

La Tejita – Teneriffa

Om detta är din första semester med din partner, eller om du vill överraska din älskade med en romantisk strandutflykt, får du inte missa La Tejita. Den här drygt kilometerlånga stranden, med mörk sand och genomskinligt vatten, är en av Teneriffas vackraste. Här kan ni njuta av en härlig dag i kontakt med naturen. Här kan ni också få vara lite för er själva, särskilt vid strandens ena ände, nära Montaña Roja, en vacker vulkan där ni kan titta på en idyllisk solnedgång.

Contenido

Papagayostranden – Lanzarote

Papagayos vikar är fascinerande både på grund av det turkosa vattnet och det omgivande landskapet och är perfekta för att spendera en dag på stranden med din partner. Trots sin popularitet bjuder denna del av Lanzarotes kustlinje på mer avskildhet och lugn än andra mer populära stränder tack vare det avlägsna läget och att stranden nås via en grusväg. Den är därför ett bra val för dem som vill njuta av den fina vita sanden och det kristallklara vattnet i lugn och ro, med en vacker solnedgång som pricken över i:et.

Contenido

El Verodal – El Hierro

Stranden El Verodal, i nordvästra delen av El Hierro, utmärker sig framför allt för sin speciella rödaktiga vulkaniska sand. Det spektakulära landskapet, de imponerande klipporna som omger den och den vulkaniska miljön gör den här stranden till ett måste för naturälskare. Även om de starka strömmarna gör det svårt att bada, är det väl värt att besöka stranden El Verodal för att njuta av en näst intill orörd miljö där du kan komma i kontakt med naturen och betrakta den magnifika utsikten.

Contenido

Stranden La Francesa – La Graciosa

Detta lilla paradis på La Graciosa, den minsta av Kanarieöarna, är som en dröm. Vi talar om La Francesa, en strand med fin vit sand formad som en hästsko som kontrasterar mot havets turkosblåa färg. La Francesa ligger på södra delen av ön och erbjuder en fantastisk utsikt över den gigantiska naturstensmuren Famara-klippan på Lanzarote. Allt detta från en ödestrand där du kan smälta in i den allra renaste naturen och låta dig överraskas.

Contenido

Las Teresitas-stranden – Teneriffa

Las Teresitas-stranden ligger i den nordöstra delen av Teneriffa och är ungefär en och en halv kilometer lång. Det kristallklara, grunda vattnet är alltid lugnt tack vare vågbrytaren, vilket gör den till en idealisk strand för barn. De små kan leka i vattenbrynet eller i de områden som är skyddade mot solen tack vare palmerna som pryder stranden. Las Teresitas har all den service du behöver för att kunna njuta av en härlig dag med familjen: duschar, toaletter, omklädningsrum, strandbarer, badvakter och en stor parkeringsplats.

Contenido

Charco Verde – La Palma

På sydvästra La Palma ligger Charco Verde, ett bra val om du vill åka till stranden med barn utan att ge avkall på en lantlig miljö. Den här mysiga cirka 150 meter långa viken, är omgiven av klippor och bananträd och bjuder på ett lugnt hav där hela familjen kan njuta av ett stilla dopp. Stranden har duschar och det finns även en strandbar där man kan köpa proviant. Det är också lätt att ta sig dit, med träramper för personer med nedsatt rörlighet och barnvagnar.

Contenido

Las Canteras – Gran Canaria

I staden Las Palmas på nordöstra Gran Canaria finns en av Europas mest kända stadsstränder: Las Canteras. Den kilometerlånga sandstranden erbjuder många aktiviteter som du kan njuta av tillsammans med dina vänner. Under dagen kan du njuta av solen vid sandskulpturerna i hyrda solstolar och parasoll, eller surfa i den södra änden. Det emblematiska revet fungerar som en naturlig vågbrytare och bjuder på ett rikt marint liv som är perfekt för snorkling. Vid solnedgången är det ett nöje att se hur strandpromenaden börjar lysa upp av nattlivet på terrasserna. Rekommendation: I Puntilla-området finns många restauranger med ett exceptionellt utbud av färsk fisk.

Contenido

Costa Calma (Jandía) – Fuerteventura

Med nästan två kilometer vit sand och turkost vatten kommer stranden Costa Calma på södra Fuerteventura att behaga alla kompisgäng. Här trivs både de som ser fram emot att få koppla av på sin semester med paradisiska promenader längs stranden och de som vill slappa i någon av de solstolar som kan hyras, men även de mer äventyrliga som vill prova på nya saker som surfing eller vindsurfing. Dessutom erbjuder de närliggande hotellen en mängd olika vattenaktiviteter på stranden. Allt du kan tänka dig och mer därtill för en avkopplande eller rolig semester. Det är bara att välja och vraka.

Contenido

Maspalomasstranden – Gran Canaria

Den här långa stranden med fin gyllene sand och klart vatten gränsar till naturreservatet Dunas de Maspalomas och sitter ihop med Playa del Inglés, en annan av Gran Canarias mest berömda stränder. Olika bitar av stranden tillgodoser olika besökares behov. Nudister hittar också sin plats här, eftersom nudism kan utövas i full frihet vid Punta de Maspalomas.

Contenido

Playa del Inglés – La Gomera

Stranden Playa del Inglés, i utkanten av Valle del Gran Rey, har varit en legend för hippierörelsen sedan 1970-talet. Den här nudiststranden har flera attraktioner: den vulkaniska sanden, bergen som omger stranden och ett generellt lugnt hav. Till skillnad från andra nudiststränder ligger Playa del Inglés dessutom nära restauranger och nöjesställen. Av alla dessa skäl är det ett bra alternativ för att njuta av en avkopplande dag på stranden med all service och alla bekvämligheter du kan behöva.