Surfa på vänstervågen i San Juan

Ett läge för surfing på en strand nära Caleta de Famara
På Lanzarotes nordvästkust finns en av öns bästa vänstervågor för att surfa – inte bara på grund av kvaliteten, utan även på grund av det perfekta läget. Därför hålls ASP:s WQS och lokala tävlingar här. För att ta sig hit går man på en grusväg från den närbelägna fiskebyn Caleta de Famara tills man når en liten sand- och stenstrand med utsikt över ön La Graciosa och Famaras klippor.
En av Lanzarotes bästa vänstervågor för att surfa
Vänstervågen i San Juan bryter i en definierad topp över en havsbotten av vulkanrev. Det är en ganska lång våg med en vertikal nedgång som bildar en obruten del i olika sektioner. Man kan parkera mindre än 100 meter från stranden San Juan och man tar sig enkelt ner i vattnet från stranden, men man måste dock simma ganska långt för att ta sig till den brytande vågen. De optimala surfförhållandena inträffar mellan september och maj, med vindar från S-SO-O och helst vid lågvatten, men det här är dock ett ganska jämnt läge.
Localidad
Famara

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
3
259
13
262
10045