Surfing i El Confital

Ett av Europas bästa surflägen
I Las Palmas stadskärna på nordöstra Gran Canaria finns en av Europas bästa vågor för att surfa. Högervågen är lång och perfekt för mycket erfarna surfare. Läget ligger i anslutning till staden via en livlig aveny som ofta trafikeras av både lokalbefolkning och besökare och det är mycket lätt att ta sig dit både till fots och med bil. El Confital har varit värd för surftävlingar i världsklass, till exempel ASP:s WQS samt Red Bull Rival.
Tunnelvågor mitt i Gran Canarias huvudstad
Vågen i El Confital bryter åt höger över en vulkanisk havsbädd och har en tunnel som formas längs hela vågen över mycket grunt vatten. Nedgången är vertikal, man befinner sig nästan i luften, och vågen har en kraftig Take Off. Det är ett mycket konstant läge under hela året men de bästa förhållandena för att surfa inträffar mellan september och maj, vid högvatten, vindar från O-NO och swell från N-NV-V. Man kan ta sig ner i vattnet från flera olika områden, men var försiktig under dagar med stora vågor eftersom vattnet då kan föra dig mot klipporna.
Localidad
Las Palmas de Gran Canaria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
2
259
13
262
10045