SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

EN DAG PÅ

STRANDEN PÅ KANARIEÖARNA

På Kanarieöarna kan du njuta av flera kilometer långa och spektakulära stränder där du kan tillbringa en dag med familjen, promenera längs stranden, slå dig ner och vila eller svepas in i det idylliska landskapet med din älskade. Tack vare den behagliga temperaturen året runt, den klara himlen och över 3 000 soltimmar om året kan du njuta av de oändliga stränderna på Kanarieöarna när du vill.
Häng med till stranden i dag!
Känner du för att ha roligt?
Då drar vi till stranden!
På Kanarieöarna finns oändligt många alternativ om man vill tillbringa en dag på stranden. Du behöver bara bestämma dig för vad du känner för mest: omges av enorörd strand för att glömma bort allt, leka med barnen på en familjestrand med alla slags faciliteter eller bara koppla av och njuta på en av de mest populära stränderna.
Du blir säkert hungrig
Dags att äta!
Det finns lika många alternativ som det finns stränder. Du kan sätta dig på en restaurang med utsikt över havet och avnjuta traditionella, lokala rätter som grytan sancocho, skrynklig potatis med röd sås och fisk som kretensisk papegojfisk och salpa. Men om du föredrar att äta med fötterna i sanden och i närheten av vattnet finns det säkert någon liten strandservering där du kan smaka på utsökta bläckfisktapas, stekta snäckor och grillade sardiner och på så sätt börja eftermiddagen med något gott.
Och när du vill kyla av dig ...
BADDAGS!
Om det är något som Kanarieöarnas stränder är kända för är det rent och klart vatten med en jämn temperatur på omkring 20 grader året om. I dessa vatten kan du förutom att ta ett uppfriskande dopp även utöva alla sorters vattensporter. Därför kommer du ofta att se surfingskolor där du kan lära dig grunderna eller finslipa dina färdigheter på brädan.
Windsurfing
Kitesurfing
BÅTUTFLYKTER
SE VALAR
Och om du känner för att se havet från en annan vinkel kan du dyka ner och upptäcka ett av världens viktigaste marina ekosystem på en av många båtturer som dykskolorna anordnar.
MAGISKA
SKYMNINGAR
Skymningen efter en avkopplande eller underhållande dag är ett av de mest speciella ögonblick som man kan uppleva på en strand. Det är ett perfekt tillfälle att ta en promenad längs stranden eller sätta sig och titta på havet och se hur solen långsamt försvinner bakom horisonten.

Solnedgångarna på Kanarieöarna kännetecknas av att solen smälter samman med havet och bildar ett orange glimrande sken på vattnet.

Ett perfekt avslut på en perfekt dag på stranden.