Öar för utomhussporter

Den kanariska skärgården är ett verkligt paradis för utövande av extrem- och äverntyrsidrott, eller idrott i naturen. Förutom det snälla klimatet med medeltemperaturer på mellan 19 och 24 ºC hela året, bjuder terrängen och öarnas höjder in till idrottsutövande på land, i vatten och luft. Ett respektfullt, hälsosamt och hållbart sätt att njuta av den fantastiska naturen på Kanarieöarna.

Contenido

Cykling

Kanarieöarna har olika terränger för utövandet av dessa sporter, bergsvägar, skogsstigar, stup, vulkaniska hamnar med alla typer av nivåskillnader där cykeln blir den perfekta kompisen för att upptäcka spektakulära ställen.

Vad du än väljer, landsvägscykling, mountain bike eller bbt, hittar cykelälskarna en runda som passar var och en, både för amatörer och för de som kommer till ön för att delta i de olika tävlingarna som anordnas varje år. Det är inte nödvändigt att ta med utrustningen för det material som behövs för att börja trampa hittar man lätt på uthyrningsställen och hotell som inkluderar cykel som komplement till vistelsen.

Título

Njut av att cykla mitt i naturen

Imagen
Banner rutas de ciclismo en las Islas Canarias.
Banner rutas de ciclismo en las Islas Canarias.
51:29
Título
Extremosfera, Trail Running
Póster
DEC TEST video
DEC TEST video
Tipo
Ancho completo
00:00
Título
Extremsfaerreservat
Vídeo
Póster
Deportes-Poster-Trail
Deportes-Poster-Trail
Tipo
Ancho completo
Contenido

Skärmflygning

Den konstanta närvaron av passadvindar i höga och medelhöga områden på öarna gör det möjligt att flyga hela året under de bästa förhållandena. Kanarieöarna har många startpunkter för att flyga. Även om man inte måste vara proffs för att njuta av dessa flygningar är det viktigt att kontakta de många organisationer och skolor som kan ge dig den bästa informationen om skärmflygning på öarna. En upplevelse för att upptäcka och njuta av oförglömliga vyer.

Imagen
Deportes-Escalada
Deportes-Escalada
Contenido

Klättring

Det vulkaniska arvet som Kanarieöarna besitter gör dess terräng utmärkt för klättring i alla former. Klassisk, mixad, konstgjord och, framförallt, idrottsklättring. På litet utrymme finns ett stort utbud klippformationer som passar för klättring, tack vare både dess form och sammansättning, något som gör det möjligt att träna på olika ytor på en och samma dag. Det är viktigt att räkna med att det finns möjligheter för alla nivåer, från nybörjare till proffs.

Contenido

Orientering

Att få uppskatta mångfalden på de vackra naturplatserna på Kanarieöarna är ett mervärde för utövandet av äventyrssporter som orientering. Den kanariska terrängen ger upphov till en sann utmaning för klättringsälskarna, som varje dag får fler anhängare. De kontinuerliga nivåskillnaderna, de olika terrängtyperna och deras höjder gör att det finns en stor mängd kartor för att upptäcka och köra runt på öarna med.

Contenido

Trail Running

Det finns inga tvivel om att trail-löparna som kommer till Kanarieöarna är lyckligt lottade som kan ta sig igenom leder så vackra som de som finns i skärgården. En upptäckt som görs steg för steg. Det finns en anledning till att Kanarieöarna har blivit scenen för så kända internationella tävlingar som Transvulcania som anordnats sedan 2009 på La Palma, eller den krävande Transgrancanaria, som korsar ön från norr till söder och är en av de viktigaste tävlingarna i världskalendern.

Imagen
Deportes-Trail
Deportes-Trail