Malpaís de Güímar

Ett nästan utomjordiskt vulkanlandskap på Teneriffa
Landskapet i det särskilda skyddsområdet Malpaís de Güímar på östra Teneriffa verkar nästan taget från en science fiction-film. Den kala ökenterrängen med svart stelnad lava och röd sand ger känslan av att befinna sig på en annan planet. Särskilt intressanta är områdena med lavaströmmar som skjuter upp ur sprickorna i vulkanen Montaña Grande.
Vandring i lavalandskap vid havet i Güímar
Trots vulkanlandskapets karga terräng, så nära havet, bevarar Malpaís de Güímar den typiska vegetationen för dessa områden på Kanarieöarna, som tabaibabusken eller krusbärspelarkaktusen, som skjuter upp ur sprickorna i lavan. För den som är nyfiken på denna unika natur finns en vandringsled som går genom landskapet. Leden passar dessutom utmärkt för mindre erfarna fotvandrare eller för familjer med barn.
Flora interest
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Güímar

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Promenera inte på otillåtna områden och respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
- Gör inte upp eld utanför de tillåtna områdena och var extra försiktig under sommarmånaderna.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
1
10
262
10045