Arucas historiska stadsdel

Jordbruksekonomi – från koschenillsköldlöss till bananer
Staden Arucas i Gran Canarias norra region speglar det ekonomiska uppsvinget som öarna fick i och med jordbrukets framgångar, som först utgjordes av koschenillsköldlusen men som i dag är bananodlingar. Staden har byggts upp efter branden som spanjorerna anlade 1478 för att ta över den. Den blev officiellt en stad på slutet av 1800-talet. Det ursprungliga namnet Arehucas har gett upphov till den lokala berömda rommen som framställs i en 1800-talsfabrik. Fabriken är även öppen för besökare.
Kyrkan San Juan Bautista, som har döpts om till öns katedral
Ett särskilt viktigt byggnads- och kulturminne i Arucas är kyrkan San Juan Bautista. Det är en kyrka som befolkningen nu kallar en katedral efter att den byggdes om i början av 1900-talet. Den är byggd i nygotisk stil, och de italienska skulpturerna och de flamländska samt andalusiska skolornas målningar gör den till en konstnärlig skatt. Under bar himmel bör man promenera både till parken Gourie och den botaniska trädgården Las Hespérides, som blev färdig 1880.
Historical heritage
Historisk byggnad
Typ
Gamla stadskärnan
Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Arucas

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
2
9
262
10045