Cenobio de Valerón

Förvaringsgrottorna i Valerón ravinen
På Gran Canarias norra del så finner man en av Kanarieöarnas mest spektakulära arkeologiska lämningar, tack var dess storlek; El Cenobio de Valerón. Det är en enorm kollektiv lagerlokal som de forna invånarna på ön använde för att förvara spannmål, som var grunden för deras diet. Det är en grupp med över 300 små förvaringsutrymmen som gröpts ur den mjuka bergsgrunden, sammankopplade med varandra på olika nivåer. Ett verk av förhistorisk ingenjörskonst som är värt ett besök för sitt historiska och kulturella värde för ön.
Besöka el Cenobio de Valerón
Du kan besöka fyndplatsen som är öppen för allmänheten måndag till söndag till en liten inträdesavgift. Du kan göra rundturen på egen hand eller i förhand reservera en guide/tolk för grupper över tio personer. Olika typer av service erbjuds, som t.ex. parkering och en rundtur på fyndplatsen med informativa resurser och paneler för att göra besöket så lärorikt som möjligt. I receptionen finns det en liten butik där man kan köpa presentartiklar som minne och andra lokala produkter.
Localidad
Santa María de Guía
Para consultar toda la información disponible y actualizada sobre horarios, reservas, localización y contacto accede a la web oficial.

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Fotografera inte med blixt. Detta kan skada verk med artistiskt och kulturellt värde.
- Använd papperskorgar och, om möjligt, sortera soporna. Konsumera inte mat och dryck inne i utställningslokalerna.
- Se till att vara försiktig med ryggsäcken eller väskan så du inte slår till något föremål när du rör dig.
- Försök vara tyst eller viska för att inte störa de andra besökarna.
2
11
262
10045